Tenerif.net

Din ferieguide til Tenerife!

Om Tenerife

 

Tenerife er den største av Kanariøyene og også et populært feriemål for solhungrige nordmenn. Øyen har faktisk Kanariøeyne og Spanias høyeste fjell nemlig fjellet "Teide" som ligger 3717 meter over havet og verdens tredje største sovende vulkan. Fjellet kan ses fra så og si hele øya og er et naturlig landemerke man ikke kan unngå når man beøker Tenerife. Fjellet er så dominerende at det bl.a. kan sees fra Gran Canaria.

 

Et besøk til toppen av Teide er nærmest obligatorisk for alle besøkende på Tenerife og hva er vel bedre enn en avkobling i form av en real snøballkrig midt i sydenferien? Når veien ikke går lenger kan man ta taubane nesten helt til toppen. De spreke tar imidlertid beina fatt. Husk at store deler av området har status som nasjonalpark men store begrensninger iforhold til når og hvor man kan bevege seg der. Man kan søke om tillatelse til fottur på nasjonalparkend område. Spør din reiseguide om dette.

 

Tenerife har også en relativt stor by, Santa Cruz de Tenrife, med godt over 200' innbyggere. I denne byen kan du oppleve både pulserende natteliv og rikt kulturliv. Dersom du finner ut livet på øya skulle bli ensformig man du enkelt ta en dagstur med en av båtene til den norske skipsrederen Fred Olsens huritgferje over til Las Palmas på Gran Canaria.

 

Som nordmann er det svært enkelt å komme seg til Tenerife. De aller fleste større charterselskapene har faste ruter til Tenerife flere ganger i uken og et rikt utvalg i hoteller i varierende prisklasser. Dersom du er blandt dem som tar sjansen på en restplass kan du  i typisk lavsesong få svært billige restplasser til Tenerife.


Copyright © 2012. All Rights Reserved.